dbhost: localhost Vadaspark látogatás - Kézdialmási Vadaskert

Kézdialmási vadaskert   |   Vadászat szabályai

Vadaskerti vaddisznó

Minőségi vadállomány, érintetlen természeti környezet, vaddisznó vadászat.
Szeretne az erdélyi Kárpátokban, a Kézdialmási Vadaskertben vaddisznóra vadászni?

Vadaspark látogatás

Látogasson el vadasparkunkba, és csodálja meg a vadakat saját természetes környezetükben! Garantáljuk Önnek, hogy feledhetetlen élményben lesz része.

KÉZDIALMÁSI VADASKERT ÉS VADASPARK Az KÉZDIALMÁSI VADASKERT ÉS VADASPARK Kézdivásárhelytől kb. 22 km-re található, a Kárpátok „fordított C” betűjének délkelti, belső sarkában. A 2009-ben megnyílt Vadaspark célja a Romániában és az Európában őshonos vadfajok eredeti környezetben való bemutatása. A háromszázötven hektáros területen vaddisznókat, muflonokat és őzeket csodálhatnak meg a látogatók. Ezenkívül a kisebb ragadozók és madárfajok is jelentős számban képviseltetik magukat.

A vadaspark téli-nyári nyitva tartású. Az évszakok, amelyekben a kert a legszebb arcát mutatja: a tavasz, a nyár az ősz és a tél. Minden évszak és napszak, minden féle időjárási esemény egyedi hangulatot és arculatot kölcsönöz a tájnak, legyen az verőfényes napsütés, vagy haragos felhős idő, téli hóvihar, nyári zápor, vagy őszi eső.

 • KÉZDIALMÁSI VADASKERT ÉS VADASPARKA téli kopasz fákat borító vastag hótakaró,
 • a tavasszal ébredő természet ereje,
 • a nyár elsöprő vidámsága,
 • az ősz csodálatos szín-kavalkádja,

egymással nem összevethető, egyedi szépségű. A táj milyenségén túl az igazán intenzív élményt az állatvilág megismerése nyújtja. Ezek közül is talán a legmegindítóbb a tavaszi-koranyári időszakban a fiatal szaporulat nyújtotta látvány. Önnek is megérinti a lelkét egy alom egymás hegyén-hátán alvó és folyamatosan játszadozó csíkos vadmalac látványa? 

Programok

1. Vadaspark-látogatás (kb. 2 óra)

Ez egy rövidebb túra a vadaskertben, amely elsősorban a főbb útvonalakon történik, 1-2 megállóval. A látogatás során a vadaspark (vadaskert) legszebb részei és kis szerencsével az állatállomány egy része lesz megtekinthető.

2. Fotózási és filmezési lehetőségek.

Fontos: Érdekvédelmi okokból csak a túravezető által kijelölt helyen és módon lehet fényképezni. Erről mindig tájékoztatjuk Önöket. Fokozottan kérjük, ennek a szabálynak a megértését és tiszteletben tartását. 

3. Kirándulás a vadasparkban  (kb. 5 óra)

Egy fél nap alatt lehetőség nyílik arra, hogy ne csak „turistaként” járjuk az erdőket-mezőket, hanem legyen lehetőségünk, beleolvadni a tájba, és felvenni a természet ritmusát. Ez, a körültekintően kiválasztott napszakon túl még a fegyelmezett csendes vonulást, és a hangtalan, lesekben történő várakozást is szükségessé teszi. Rövid időn belül érezzük a természet apró rezdüléseit is, szinte részévé válunk a tájnak.

Ha Ön át tudja venni a természet szinte tapintható nyugalmát, a tapasztalt túravezető segítségével olyan élményben részesülhet, amelyet talán még sohasem élt át. Füleinkkel is érzékelhetővé válik a természet „csendjének zaja”. (A táj első pillantásra teljesen hangtalannak tűnhet, de 15-20 perc várakozás után az élővilág számtalan fajának képviselői hallatják hangjukat. Az énekesmadarak, hollók, varjak, az osonó apróvadak, az avarban munkálkodó rágcsálók…) Kellő türelemmel a fauna színes palettájáról sok állat mindennapi tevékenysége nemcsak hallhatóvá, hanem láthatóvá is válik. Elcsíphetjük a vaddisznók, őzek, muflonok vándorlását és étkezését. Ezen látvány olyan ihletett élmény, amelyet sokan hosszú ideig magukban hordoznak. Még tapasztalt természetjárók számára is, valamiféle leírhatatlan pluszt jelent az állatok megfigyelése, az életvitelükbe való bizonyos mértékű bekapcsolódás. A napi problémák mellett az ösztönös természetes viselkedés kendőzetlen példái tárulnak elénk, amely sok esetben az értékrendünk, vagy legalább az értékítéletünk átalakítására sarkallhat bennünket.

A vadaspark látogatásának szabályai:

 1. A vadasparkba való belépés a látogató saját felelősségére történik.
 2. A vezető utasításait kérjük maradéktalanul betartani.
 3. Kérjük, ne dohányozzon a vadasparkban.
 4. Kérjük, ne dobja el a szemetet.
 5. A csoporttól elmaradni nem szabad (és nem is érdemes).
 6. Állványról fényképezni, filmezni tilos. (A túravezető által engedélyezett módon és helyen kézből történő fényképezésre és videofilm készítésre van lehetőség.)
 7. Idegen állatot bevinni a vadaskert területére tilos.


Köszönjük Önnek
, hogy betartja a vadaspark látogatásának szabályait.