dbhost: localhost Complexul de vânătoare din Mereni

Parc de vânat Mereni   |   Regulile de vânătoare

Mistreţ din Complexul de Vânătoare

Efectiv de vânat de calitate, mediu natural neatins.
Aţi dori să vânaţi mistreţ, în Carpaţii Orientali, în Complexul de Vânatoare Mereni?

Complexul de vânătoare

Kézdialmási VadaskertComplexul de vânătoare din Mereni este situat în Munţii Carpaţi, de unică frumuseţe, probabil în regiunea cu cea mai mare valoare a Transilvaniei. Un astfel de peisaj veţi găsi numai în Mereni, prin urmare merită să ne vizitaţi. În acest mediu minunat, plin de văi şi ape de munte, cu relieful variat, diversitatea speciilor de arbori prezintă o armonie fără asemănare, chiar şi la nivel mondial. Priveliştea de pe dealuri şi munţi spre podişuri oferă o experienţă de neegalat chiar şi pentru oamenii care provin din regiuni muntoase.

Kézdialmási VadaskertÎn epoca modernă Complexurile de vânătoare izolate sunt prezente într-un număr din ce în ce mai mare în toată Europa. Aceştia sunt înfiinţate în mediul natural al animalelor, astfel încât să aibă parte de o viaţă cât se poate de naturală. Astfel este posibilă observarea şi protecţia mai eficientă a fondului de vânat. Europa de Est a aderat la Uniunea Europeană nu numai din punct de vedere economic, ci şi în ceea ce priveşte protecţia valorilor naturale, această activitate primind un rol deosebit în ultimii ani. Pe aceste principii se bazează şi funcţionarea Complexului de creştere intensivă şi de vânătoare din Mereni, care astfel îmbină spiritul epocii moderne cu aspiraţiile sale privind protecţia valorilor naturale de milenii.

Kézdialmási Vadaskert

Am acordat o deosebită atenţie formării faunei din Complex, deoarece pe acelaşi teritoriu pot convieţui mai multe specii de animale, în cazul în care creşterea acestora are loc în cadrul unei forme organizate conștient. În Complexul nostru sunt reprezentate mai multe specii de păsări, vânat de talie mare (căprioară, muflon, lopătar) şi omnivori (mistreţ). Complexele de vânătoare izolate în acelaşi timp suplimentează fondurile extinse ale asociaţiilor de vânătoare. Dimensiunile Complexelor şi administrarea lor prin respectarea strictă a regulilor prezintă avantaje atât pentru speciile de vânat şi la nivelul exemplarelor în parte. Se are în vedere respectarea strictă a procedeelor adecvate de creştere şi îngrijire a animalelor, deoarece Complexul funcţionează astfel ca o rezervaţie, în care interesele speciilor de vânat sunt pe primul loc. Suntem mândri, că efectivul nostru îşi procură o parte a alimentelor pe cale naturală, iar spaţiul este suficient pentru nevoile de mişcare, prin urmare animalele prezintă o musculatură perfectă şi aspect fizic robust.