dbhost: localhost Vaddisznó vadászat a Kárpátokban – Kézdialmási Vadaskert

Kézdialmási vadaskert   |   Vadászat szabályai

Vadaskerti vaddisznó

Minőségi vadállomány, érintetlen természeti környezet, vaddisznó vadászat.
Szeretne az erdélyi Kárpátokban, a Kézdialmási Vadaskertben vaddisznóra vadászni?

Vadaskert

Kézdialmási VadaskertA Kézdialmási Vadaskert az egyedi szépségű Kárpátokban, Erdély talán legnagyobb természeti értékét képviselő tájegységében található. Ilyet Ön otthon nem talál. Ezért Kézdialmásra kell jönnie. Ebben a csodálatos környezetben a gazdag vízrajz, a változatos domborzat és a fafajok sokasága világszerte páratlan harmóniában van jelen. A domb- és hegyoldalakról a fennsíkok felé nyíló kilátás nem mindennapi élményt nyújt még a magashegyvidéken gyakran megforduló emberek számára is.

Kézdialmási VadaskertA civilizáció térhódításával egész Európában egyre nagyobb számban vannak jelen a zárttéri vadaskertek. Ezeket rendszerint a tartani kívánt vadak természetes életkörnyezetében létesítik oly módon, hogy minél inkább a természeteshez közeli életet tudjanak élni. Ez kiváló lehetőséget biztosít az állatállomány megfigyelésre és fokozottabb védelmére. Kelet-Európa nemcsak gazdasági értelemben csatlakozott az Európai Unióhoz, hanem a természeti értékeinek védelme és aktívvá tétele is komoly szerepet kapott az elmúlt években. Ebben a szellemben működik a Kézdialmási Vadaskert is, amely ezáltal ötvözi a modern kor szellemét és haladó törekvéseit, valamint az évszázados, sőt évezredes természeti értékeink megőrzését.

Kézdialmási VadaskertKülön gonddal alakítottuk ki a kerten belüli faunát, hiszen egy területen rendszerint több állatfaj is harmóniában megfér egymás mellett, ha azok tartása tudatos vadgazdálkodási tevékenység keretében történik. Vadaskertünkben a kistestű ragadozók (róka, hiúz és vadmacska), a madarak, a nagytestű növény (őz, muflon) és a mindenevők (vaddisznó) több fajának képviselői is helyet kaptak. A zárttéri vadaskertek egyben jó kiegészítői a hatalmas vadásztársasági területeknek. Egészséges arányuk és szigorú szabályok szerinti üzemeltetésük a tartott vadfajok előnyére válik, mind a faj, mind pedig az egyedek szintjén. Ügyelünk a megfelelő állattartási és gondozási eljárások legszigorúbb betartására, mivel így potenciálisan rezervátumként is működik a vadaskert, ahol a vadfajok érdekei az elsők. Büszkék vagyunk rá, hogy állományunk természetes módon jut tápláléka egy részéhez, a mozgásigényük kiélésére a tér biztosítva van, így tökéletes izomzattal, erőteljes megjelenéssel élik le életüket.