dbhost: localhost Caracteristicile Complexului de Vânătoare

Parc de vânat Mereni   |   Regulile de vânătoare

Mistreţ din Complexul de Vânătoare

Efectiv de vânat de calitate, mediu natural neatins.
Aţi dori să vânaţi mistreţ, în Carpaţii Orientali, în Complexul de Vânatoare Mereni?

Caracteristicile Complexului de Vânătoare

Kézdialmási VadaskertComplexul din Mereni are o suprafaţă de 350 ha. Relieful este alcătuit din văi tipic adânci şi dealuri uşor înclinate. 85,71% din suprafaţa Complexului este acoperit de pădure şi 14,29% este pajişte. Pădurile includ specii de arbori: stejar (41,2 %), brad (13,4%), fag (22,7%), carpen (12,6%) mesteacăn (8,4%) şi tei (1,7%). Deoarece marea majoritate a arborilor aflaţi pe teritoriul Complexului este naturală și nu provine din plantație, anumite specii „au găsit” aici locul cel mai potrivit. Prin urmare, distribuţia suprafeţelor cu păduri creează o imagine naturală, colorată pe întreg teritoriul Complexului. Condiţiile create de floră sunt excelente pentru satisfacerea nevoilor diverselor specii de vânat mistreţul fiind cel mai important. Pădurile de stejar şi fag de mari proporţii asigură hrana naturală. Aprovizionarea de melci, ciuperci şi alte elemente esenţiale are loc pe cale naturală. Pădurile dese de mesteacăn, imposibil de străbătut pentru om, satisfac nevoile de siguranţă caracteristice pentru mistreţ.

Kézdialmási VadaskertRegiunea, în care se află Complexul, ca şi regiunile muntoase în general, îşi arată adevărata frumuseţe în sezonul de iarnă. Stratul de zăpadă ajungând şi la o grosime de un metru accentuează contururile dealurilor, reducând astfel în oarecare măsură caracterul predominant al pădurilor.

Văile individuale şi variate, formate de pârâuri, devin mai deschise, accentuând prezenţa reţelei naturale de apă. Perioada de iarnă este cea mai potrivită nu numai pentru observarea peisajului, ci şi pentru observarea vânatului din locuri de pândă construite special în acest scop în punctele cele mai frumoase ale Complexului. Anumite locuri de pândă sunt deschise, însă majoritatea lor este potrivită pentru observare mai îndelungată în timp de iarnă sau vară.