dbhost: localhost Kézdialmási Vadaskert adottságai

Kézdialmási vadaskert   |   Vadászat szabályai

Vadaskerti vaddisznó

Minőségi vadállomány, érintetlen természeti környezet, vaddisznó vadászat.
Szeretne az erdélyi Kárpátokban, a Kézdialmási Vadaskertben vaddisznóra vadászni?

A vadaskert adottságai

Kézdialmási VadaskertA Kézdialmási Vadaskert területe 350 hektár. A domborzat jellemzően mély, védett patakmedrekből és enyhén lankás dombokból áll. A vadaskert területének 85,71%-a erdő és 14,29%-a rét. Az erdőket alkotó főbb fafajták: tölgy (41,2 %), fenyő (13,4%), bükk (22,7%), gyertyán (12,6%) nyír (8,4%) és hárs (1,7%). Mivel a területen lévő faállomány túlnyomó hányada nem ültetéssel, hanem elerdősödéssel keletkezett, így az egyes fajták „megtalálhatták” a számukra legkedvezőbb élőhelyet. A makktermő és egyéb erdős területek eloszlása ennek megfelelően színes, természetes képet alkot a vadaskert teljes területén. A növényzet adottságai kiválóan megfelelnek a különféle vadak, de elsősorban a vaddisznó szükségleteinek. A nagyarányú tölgy és bükk erdők biztosítják a természetes takarmány-kiegészítést. A csigák és gombák a mész és egyéb fontos elemek pótlását természetes úton teszik lehetővé. A sűrű, ember számára áthatolhatatlan nyírerdő a vaddisznó jellemző rejtőzködési igényét teljes mértékben kielégíti.

Kézdialmási VadaskertA vadaskertnek otthont adó tájegység, csakúgy, mint általában a hegyvidéki tájak, télen mutatják meg igazi szépségüket. Az esetenként a méteres vastagságot is elérő hótakaró kiemeli a dombok vonalait, valamelyest csökkentve az erdők dominanciáját.

A patakok vájta egyedi és változatos medrek ekkor nyitottabbá válnak, kiemelve a természetes vízhálózat jelenlétét. A téli időszak nemcsak a táj, hanem a vadak megfigyelésére is a legalkalmasabb, amelyet célszerűen kialakított lesekből tehetünk meg, a vadaskert legszebb pontjaiban. A lesek egy része nyitott, de a többségük téli és nyári hosszabb megfigyelésekre is alkalmas.