dbhost: localhost Őz a Kézdialmási Vadaskertben

Kézdialmási vadaskert   |   Vadászat szabályai

Vadaskerti vaddisznó

Minőségi vadállomány, érintetlen természeti környezet, vaddisznó vadászat.
Szeretne az erdélyi Kárpátokban, a Kézdialmási Vadaskertben vaddisznóra vadászni?

Őz

ŐzA vadaskertben jelentős hányadban van jelen őz. Ez a kultikus állat, vagy az őzike, mint az ártatlanság szimbóluma nagyon sok ember tudatában különleges helyet foglal el. A vadászok egy tekintélyes hányada részben ezek miatt az okok miatt nem is vadássza az őzet, viszont nagyon szívesen figyeli meg a mozgásukat, napi aktivitásukat az erre a célra kialakított leshelyeken. Érdekes párhuzam van az ember és az állatvilág között. Hogyha egy őznek fájdalmai vannak, a gyermekekhez hasonló hangon sír.

ŐzA területi adottságokból kifolyólag viszonylag nagy az őzállomány létszáma. Ezek koreloszlása szintén széles palettán mozog, hiszen a populációs egyensúly fenntartására külön hangsúlyt fektetünk.

Közismert, hogy az őz „nem bonyolódik területi vitába a vaddisznókkal”, így tökéletes harmóniában tudnak élni egymás mellett. A zavarás lehetőségét tovább csökkenti a jelentősen eltérő táplálkozási szokásuk. Míg a vaddisznók inkább a sűrű, bozótos rejtőzködő helyeket keresik, addig az őzek a nyitottabb, számukra fontos táplálékokban gazdagabb mezőket részesítik előnyben.