dbhost: localhost Întrebări frecvente - Complexul de vânătoare din Mereni

Parc de vânat Mereni   |   Regulile de vânătoare

Mistreţ din Complexul de Vânătoare

Efectiv de vânat de calitate, mediu natural neatins.
Aţi dori să vânaţi mistreţ, în Carpaţii Orientali, în Complexul de Vânatoare Mereni?

Întrebări frecvente

 1. De ce tocmai Complexul de la Mereni este cea mai bună alegere pentru vânătoare?
 2. De ce tocmai Complexul din Mereni este cea mai bună alegere, dacă doresc să admir natura?
 3. Cu cât valorează mai mult banii mei, dacă vânez aici?
 4. Care sunt preţurile?
 5. Vânătoarea în Complexul închis chiar nu se află în armonie cu natura şi principiile de bază ale vânătoarei?
 6. Ce calitate are efectivul de vânat?
 7. În ce măsură se are în vedere menţinerea diversităţii genetice în Complex?
 8. În ce măsură pot să am încredere în servicii şi în organizare?
 9. Care sunt speciile caracteristice de vânat?
 10. Care sunt celălalte posibilităţi de vânătoare şi de distracţie?
 11. Ce se întâmplă, dacă doresc să vânez în aşa fel încât să …?
 12. Doresc să aduc şi alţi vânători. Se primesc şi grupuri?
 13. Merită să călătorim în grup? Beneficiem de reducere pentru grup?
 14. Călătorim cu avionul către România. Cum ajungem la Mereni, la Complexul de vânatoare?
 15. În care perioadă a anului este Complexul cel mai frumos? Când se recomandă vânătoarea?
 16. Cum ajunge trofeul la mine?
 17. Plata taxei de vânătoare are loc prin transfer bancar în avans, în numerar, sau transfer bancar ulterior?

1. De ce tocmai Complexul din Mereni este cea mai bună alegere pentru vânătoare?

Complexul de Vânătoare din Mereni constituie un loc de viaţă pentru diferite specii de vânat, unde vieţuiesc în armonie mistreţul, căprioara şi muflonul. Prădători mici şi păsări sunt adesea oaspeţii parcului. Nu numai vânatul, ci şi diversitatea speciilor de arbori oferă o experienţă unică şi posibilităţi de odihnă pentru vizitatori. Cei interesaţi au ocazia să vâneze într-un mediu cu o frumuseţe unică.

sus

2. De ce tocmai Complexul din Mereni este cea mai bună alegere, dacă doresc să admir natura?

Frumuseţea Complexului de vânătoare din Mereni este unică în toată Europa.

 • Relieful unic,
 • peisajul străbătut de cele cinci pâraie cu văi adânci şi lunci,
 • diversitatea speciilor de arbori şi de vânat oferă peisajului un aspect de neimitat.

sus

3. Cu cât valorează banii mei mai mult, dacă vânez aici?

Pe lângă organizarea vânătorii dorim să satisfacem toate cerinţele oaspeţilor. Nu cunoaştem imposibilul, când vine vorba de dorinţele şi interesele Dv. Pentru asta vă rugăm să ne comunicaţi dorinţele Dv. în prealabil.

sus

4. Care sunt preţurile?

Lista de preţuri aplicată la Complexul Mereni corespunde realităţii. Nu veţi avea parte de surprize neplăcute, nu se percep costuri latente. Având în vedere oferta Complexului putem afirma că preţurile sunt avantajoase. Dorim să subliniem, că la noi beneficiaţi de serviciile, pentru care plătiţi şi plătiţi pentru serviciile prestate.

sus

5. Vânătoarea în Complexul închis chiar nu se află în armonie cu natura şi principiile de bază ale vânătoarei?

Funcţionarea Complexului din Mereni se bazează pe cultivarea şi protejarea completă a armoniei între valorile naturii de mii de ani şi activitatea umană. Selectarea suprafeţei parcului şi determinarea numărului şi compoziţiei de specii de vânat au avut loc pe baza acestor principii. Toate serviciile, precum vânătoarea şi vizitarea Complexului sunt posibile numai prin respectarea acestor principii.

sus

6. Ce calitate are efectivul cinegetic?

Calitatea efectivului în Complex poate fi considerată excelentă, fiind date toate condiţiile necesare pentru dezvoltarea speciilor. Animalele îşi procură în mod liber majoritatea furajelor. Prin alegerea teritoriului şi evitarea supraaglomeraţiei se asigură satisfacerea nevoilor de mişcare pentru mistreţ. Erbivorii precum căprioara şi muflonul, îşi găsesc hrana zilnică necesară în primul rând pe poieni.

sus

7. În ce măsură se are în vedere menţinerea diversităţii genetice în Complex?

Se acordă o atenţie specială diversităţii genetice a animalelor, care este asigurată prin supravegherea permanentă a reproducerii speciilor de vânat. Evităm apariţia unor specii, precum mistreţ „cu buline”. Efectivul cinegetic al Complexului dispune de toate proprietăţile fizice ale subspeciilor tipice pentru Transilvania.

sus

8. În ce măsură pot să am încredere în servicii şi organizare?

Prestăm de asemenea servicii de organizare de vânătoare şi asistenţă la vizita Complexului. Facem tot ce este posibil în interesul Dv., în schimb Dv. ne comunicaţi cu precizie dorinţele. Dacă sunteţi partenerul nostru, Vă asigurăm, că veţi fi mulţumit de serviciile noastre.

sus

9. Care sunt speciile caracteristice de vânat?

În Complexul din Mereni puteţi găsi în primul rând specii mari de vânat. Dintre acestea speciile cele mai tipice sunt mistreţul, căprioara şi muflonul.

Diverse specii de păsări sunt adesea oaspeţii Complexului. Datorită prezenţei prădătorilor mici şi a rozătoarelor este posibilă de asemenea dezvoltarea unor lanţuri trofice mai mici.

sus

10. Care sunt celelalte posibilităţi de vânătoare, distracţie?

Vânătorii au posibilitatea să participe la alte partide de vânătoare, în cadrul cărora pe teritorii mari pot vâna specii, care nu pot fi vânate în Complex. Pentru derularea unor astfel de acţiuni este necesară o solicitare prealabilă, deoarece necesită organizare complexă. Asigurăm servicii suplimentare, pe care oaspeţii solicită cel mai frecvent, precum echitaţie, plimbare cu sania trasă de cai, explorarea regiunii, tragere la talere, sau alte forme de distracţie.

sus

11. Ce se întâmplă, dacă doresc să vânez în aşa fel încât …?

Dorim să satisfacem toate cerinţele legate de vânătoare. Dacă aveţi orice dorinţă ieşită din comun, vă rugăm să ne comunicaţi şi noi găsim soluţia potrivită. Vă găsim cea mai potrivită soluţie legată de procesul de vânătoare, calitatea exemplarelor de vânat, cantitatea de vânat, precum şi experienţa de vânătoare.

sus

12. Doresc să aduc şi alţi vânători. Se primesc şi grupuri?

Bineînţeles că da! Primim cu drag şi grupuri de vânători. Vânătoarea în grup poate avea loc prin mânare sau goană. În cazul primei forme de vânătoare aşteptăm grupuri de cel puţin şase persoane, iar în cazul comenzii celei de a doua forme aşteptăm grupuri de cel puţin şapte persoane.

sus

13. Merită să călătorim în grup? Beneficiem de reducere pentru grup?

Vânătoarea în grup prezintă câteva avantaje spre deosebire de vânătoarea individuală. Mânarea este cea mai îndrăgită formă de vânătoare în grup. În mod evident această formă de vânătoare este răsplătită prin preţ de trofeu mai avantajos. Se percep cheltuieli de organizare, însă valoarea acestora nu este semnificativă faţă de reducerile aplicate pentru grup.

sus

14. Călătorim cu avionul către România. Cum ajungem la Mereni, la Complexul de vânatoare?

Complexul din Mereni este accesibil atât pe drum public cât şi pe cale aeriană. Aeroporturile cele mai apropiate se află în Bucureşti şi Sibiu. Aeroportul din Bucureşti se află la o distanţă de aprox. 260 km (~ 4 ore), iar aeroportul din Sibiu la o distanţă de aprox. 215 km (~3 ore 30 minute). La cerere organizăm de asemenea şi transportul de persoane. Pe lângă trafic rutier există posibilitatea aterizării pentru elicoptere în imediata apropiere a Complexului.

sus

15. În care perioadă a anului este Complexul cel mai frumos? Când se recomandă vânătoarea?

Complexul din Mereni este de admirat în orice perioadă a anului. Fiecare anotimp şi orice fenomen climatic conferă Complexului un aspect plăcut. Este greu de decis, care dintre anotimpuri:

 • primăvara energică şi plină de prospeţime,
 • vara minunată,
 • toamna plină de culori,
 • sau iarna albă

este cu adevărat caracteristic imaginii Complexului.

Partidele de vânătoare sunt recomandate în primul rând pentru sejururile de vânătoare obişnuite, însă pe bază de acord este posibilă stabilirea unui alt termen.

sus

16. Cum ajunge trofeul la mine?

Trofeele, care Vă aparţin, precum şi pregătirea acestora sunt prevăzute printr-un regulament special. La cererea Dv. trofeul vânatului doborât poate fi expediat la adresa specificată.

sus

17. Plata taxei de vânătoare are loc prin transfer bancar în avans, în numerar, sau transfer bancar ulterior?

Regulile vânătoarei prevăd în detalii principiile de bază referitor la modalităţi şi condiţii de plată.

Drept confirmare a seriozităţii intenţiei Dv. vă solicităm avans pentru vânătoare, deoarece aceasta înseamnă un efort suplimentar pentru organizare. Valoarea avansului va fi stabilită pe bază de contract încheiat în acest scop cu Ar-For Srl. Suma rămasă va fi achitată după vânătoare, în conformitate cu prevederile contractului.

sus